Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Sociálne poisťovne pripravili medzinárodný poradenský deň v Zlíne

Ilustračné foto Foto: TASR/Svätopluk Písecký

Tento poradenský deň je bezplatný a prednosť budú mať vopred objednaní klienti. Bezplatné poradenstvo však poskytnú všetkým záujemcom.

Bratislava 13. septembra (TASR) - Česká správa sociálneho zabezpečenia a Sociálna poisťovňa pripravujú tradičný medzinárodný poradenský deň, ktorý je zameraný na pomoc pri riešení problémov poistencov v dôchodkových záležitostiach. Ide najmä o otázky k získaným nárokom alebo k očakávanej výške českého dôchodku, resp. starobnému pripoisteniu v Českej republike.

"Ak ste pracovali alebo pracujete v Českej republike a získali ste obdobia poistenia podľa právnych predpisov Českej republiky a Slovenskej republiky, na všetky prípadné nejasnosti ohľadom vášho dôchodku dostanete odpovede v Zlíne 22. novembra 2017 v čase od 9.00 hod. do 16.00 hod. Aby ste sa vyhli čakaniu a aby ste mohli na stretnutí riešiť vašu konkrétnu záležitosť, keďže pracovníci poisťovne z českej strany si musia vopred pripraviť spis poistenca, odporúčame dohodnúť si čas stretnutia na telefónnom čísle +420 577 041 260 alebo emailom: pavlina.krumalova@cssz.cz. Uveďte vaše rodné číslo a číslo českého poistenia," informoval TASR Peter Višváder zo Sociálnej poisťovne.

Tento poradenský deň je bezplatný a prednosť budú mať vopred objednaní klienti. Bezplatné poradenstvo však poskytnú všetkým záujemcom.

Účastníci poradenského dňa by si mali so sebou priniesť okrem osobných dokladov tiež podklady týkajúce sa ich dôchodkového poistenia. V prípade, že ide o pozostalostnú dávku, je potrebné uviesť aj údaje o zomretom poistencovi.