Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Ekonomika

Cestovné kancelárie už začínajú predávať dovolenky na leto 2014

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Pre Slovákov je však momentálne skôr bežnejší štart predaja letných dovoleniek začiatkom decembra.

Bratislava 8. novembra (TASR) – Niektoré cestovné kancelárie už začínajú s predajom zájazdov na budúcoročnú letnú sezónu.

Ľudí tak už v novembri lákajú na 20- až 30-percentné zľavy na dovolenky, ktoré si budú môcť dopriať v horúcich mesiacoch nasledujúceho roka.

"Približne štyri či päť cestovných kancelárií už ponúka zájazdy na leto 2014," uviedol pre TASR obchodný riaditeľ cestovnej agentúry Travel.sk Anton Brandys. Podľa jeho skúseností sa tak v tomto roku odštartoval predaj dovoleniek v takzvaných akciách first moment skôr ako v minulosti. "Takýto trend je bežný v niektorých krajinách západnej Európy, napríklad v Nemecku," doplnil. Odhaduje preto, že aj slovenské kancelárie sa budú uberať týmto smerom. Pre Slovákov je však momentálne skôr bežnejší štart predaja letných dovoleniek začiatkom decembra.

Napríklad už od októbra ponúka zájazdy do Chorvátska cestovná kancelária Globtour. Podľa jej manažéra predaja Vladimíra Koláčeka ide o takzvané ultra first momenty. Čiže mimoriadne zľavy len pre zájazdy do Chorvátska, ktoré sú vo výške 30 %. "Ponúkame ich v októbri a novembri už zhruba tretí rok," zhodnotil Koláček pre TASR. Následne od decembra cestovná kancelária spustí tradičný predaj zájazdov v akciách first moment, kde už bude ponuka zameraná na všetky destinácie.