Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Ekonomika

Chovatelia a družstvá sa môžu uchádzať o obchodnú a technickú podporu

Ilustračné foto. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Žiadosti sa prijímajú do 16. februára a projekt ALFA je financovaný EÚ.

Bratislava 9. januára (TASR) - Chovatelia hospodárskych zvierat, poľnohospodárske družstvá a iní sa môžu uchádzať o bezplatné služby obchodnej a technickej podpory. Cieľom projektu ALFA je využiť potenciál výroby bioplynu z chovu hospodárskych zvierat, posilniť širšie využívanie obnoviteľných zdrojov energie a zvýšiť podiel bioenergie ako základného zdroja energie. V utorok o tom informovala spoločnosť Pedal Consulting, ktorá pomoc koordinuje.

"Účelom výzvy je poskytnúť bezplatnú, na mieru šitú obchodnú a technickú podporu 50 vybraným poľnohospodárskym projektom v oblasti bioplynu a v sektore živočíšnej výroby v rámci EÚ. Podporné služby sa zamerajú na jedinečné požiadavky každého vybraného projektu," informovala spoločnosť. Žiadosti sa prijímajú do 16. februára. Projekt ALFA je financovaný EÚ.

Úspešní žiadatelia získajú podľa Pedal Consulting navyše ďalšie výhody, ako sú napríklad know-how a odborné znalosti pre činnosti súvisiace s uvedením ich projektu na trh, mentoring a rozšírenie okruhu užitočných kontaktov. "Tým sa zvýšia ich možnosti spolupráce a zviditeľnenia v komunite bioplynárov v celej Európe. Alebo sa môžu spolupodieľať na budovaní svojich kapacít prostredníctvom portfólia ponúkaných seminárov a webinárov," dodala spoločnosť.

Registrácia, zoznam možných žiadateľov, časový rámec výzvy a bližšie informácie o nej sú dostupné na webe Pedal Consulting alebo na linku https://shorturl.at/vxFJ1.