Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Colníci zasiahli proti nelegálnemu dovozu pohonných látok

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Vyšetrovateľ finančnej správy vzniesol voči osobám obvinenie za zločin skrátenia dane a poistného v zmysle Trestného zákona a spracoval návrh na ich väzobné stíhanie.

Bratislava 17. októbra (TASR) - Kriminálny úrad finančnej správy (KÚFS) rozložil organizovanú skupinu pôsobiacu na západnom Slovensku, ktorá nelegálne dovážala na územie Slovenskej republiky minerálne oleje. Škoda na spotrebnej dani presahuje 500.000 eur, na DPH 200.000 eur.

Ako informovala TASR hovorkyňa finančnej správy Ivana Skokanová, zasahovalo 46 colníkov, zadržali 6 osôb slovenskej štátnej príslušnosti, vykonali 3 domové prehliadky a 4 prehliadky iných priestorov a pozemkov. KÚFS počas zásahu zaistil 26.000 l minerálneho oleja a dve nákladné vozidlá.

Vyšetrovateľ finančnej správy vzniesol voči osobám obvinenie za zločin skrátenia dane a poistného v zmysle Trestného zákona a spracoval návrh na ich väzobné stíhanie. Sudca sa stotožnil s návrhom vyšetrovateľa a štyri osoby zo zadržaných sú stíhané väzobne. Hrozí im trest odňatia slobody na 7-12 rokov.

Vzhľadom na pokračujúce vyšetrovanie nie je možné momentálne zverejniť žiadne podrobnejšie informácie.