Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Ekonomika

Diskontný reťazec Target prijme 100.000 sezónnych zamestnancov

Ilustračné foto. Foto: Teraz.sk - Hana Štefánková

Target v snahe prilákať kupujúcich začne ponúkať položky pod 25 USD (23,34 eura) v kategóriách od oblečenia cez domáce po základné potreby už októbra v rámci programu zľava dňa.

Minneapolis 19. septembra (TASR) - Americký diskontný reťazec Target v utorok uviedol, že počas kľúčovej vianočnej sezóny prijme takmer 100.000 dočasných zamestnancov. A ponúkne zľavy už v októbri, aby prilákal zákazníkov, ktorých trápi vysoká inflácia. TASR o tom informuje na základe správy Reuters.

Ekonómovia predpovedajú, že napäté spotrebiteľské výdavky a pretrvávajúce obavy o americkú ekonomiku zasiahnu kľúčovú nákupnú sezónu a rast vianočných tržieb bude približne polovičný ako v minulom roku.

Prieskum vydavateľa platobných kariet Mastercard ukázal, že maloobchodné tržby v USA by mohli v období od novembra do 24. decembra vzrásť o 3,7 % v porovnaní s nárastom o 7,6 % v roku 2022.

Minulý týždeň poradenská firma Challenger, Grey & Christmas uviedla, že vzhľadom na nižšie výdavky spotrebiteľov a zvýšené náklady a pracovnú silu maloobchodníci v USA prijmú v tomto roku najmenej sezónnych pracovníkov od roku 2008.

V roku 2022 internetový obchod Amazon oznámil plány najať 150.000 sezónnych zamestnancov pred Vianocami, zatiaľ čo maloobchodný reťazec Walmart uviedol, že prijme 40.000 ľudí na dočasný aj plný úväzok.

Target v snahe prilákať kupujúcich začne ponúkať položky pod 25 USD (23,34 eura) v kategóriách od oblečenia cez domáce po základné potreby už októbra v rámci programu zľava dňa.

Spotrebitelia budú v dôsledku napätejších rozpočtov selektívnejšie nakupovať a zamerajú sa na hodnotu, domnieva sa Steve Sadove, hlavný odborník Mastercard.

(1 EUR = 1,0713 USD)