Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Ekonomika

Dodávky nových osobných áut v Číne klesli v júli menej, ako sa čakalo

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Odborníci z odvetvia očakávajú, že elektromobily v ľudovej republike čoskoro predbehnú autá so spaľovacími motormi.

8. augusta (TASR) - Dodávky osobných áut v Číne v júli neklesli tak výrazne, ako sa pôvodne predpokladalo. Počet dodávok koncovým zákazníkom sa v porovnaní s rovnakým mesiacom minulého roka znížil o 2,3 % na 1,78 milióna vozidiel, oznámil v utorok zväz čínskych výrobcov osobných vozidiel PCA. V prvom odhade zo začiatku augusta združenie uviedlo pokles o 5 %. TASR o tom informuje na základe správy agentúry DPA.

Najväčší automobilový trh na svete zaznamenal mierny pokles už v júni. V letných mesiacoch minulého roka predaje ešte podporili dotácie na kúpu nových áut, ktoré zaviedla vláda v Pekingu v rámci opatrení na zmiernenie hospodárskych dosahov pandémie nového koronavírusu.

Dopyt po elektrických autách zostal v júli na druhej strane silný. Počet dodaných áut s alternatívnym pohonom sa podľa mierne nadol revidovaných údajov PCA v porovnaní s rovnakým mesiacom minulého roka zvýšil o tretinu na 641.000 vozidiel. Odborníci z odvetvia očakávajú, že elektromobily v ľudovej republike čoskoro predbehnú autá so spaľovacími motormi.