Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Ekonomika

Euroskupina spresní pomoc pre španielske banky v piatok

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Euroskupina sa na svojom zasadnutí v noci z 9. na 10. júna dohodla na programe pomoci španielskym bankám, ktorej celková hodnota by mala dosiahnuť asi 100 miliárd eur.

Brusel 17. júla (TASR) - Ministri financií eurozóny (Euroskupina) sa dohodnú na posledných detailoch pre udelenie pomoci španielskym bankám v piatok 20. júla.

Novinárom konanie piatkovej telekonferencie oznámil dnes šéf Euroskupiny Jean-Claude Juncker.

Očakáva sa, že krátko po ukončení ministerskej telekonferencie Španielsko podpíše finálne znenie dohody, aby mohlo čerpať 30 miliárd eur pre svoj bankový sektor ešte do konca tohto mesiaca.

Euroskupina sa na svojom zasadnutí v noci z 9. na 10. júna dohodla na programe pomoci španielskym bankám, ktorej celková hodnota by mala dosiahnuť asi 100 miliárd eur. Prvých 30 miliárd eur - po posledných spresneniach počas telekonferencie - má byť uvoľnených už do 31. júla.

Španielska strana musí súhlasiť, že podmienkou poskytnutia finančných prostriedkov bude reštrukturalizácia bankového sektora a v rámci nej vláda bude musieť prísne regulovať príjmy manažérov zachraňovaných bánk.