Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Fico bude v boji proti korupcii ako rys ostrovid, Kaliňáka neodvolá

Premiér Robert Fico Foto: TASR/Andrej Galica

Nemám dôvod odvolať ministra vnútra Roberta Kaliňáka, je to mediálne lovná zver, keby boli dôvody na jeho odvolanie, tak to dávno urobím, uviedol premiér.

Bratislava 14. januára (TASR) - Slovensko za 25 rokov od svojho vzniku napreduje. Povedal to premiér Robert Fico (Smer-SD) v nedeľnej diskusnej relácii TA3 V politike. Priznáva, že za tie roky došlo aj k chybám a že k nim došlo aj za jeho vládnutia.

Tvrdí však, že sa za obdobie, čo je pri moci, urobil aj "kus dobrej roboty" proti korupčnému správaniu, čo koncom minulého roka ocenili aj mnohé veľvyslanectvá. "A v tomto budem ako rys ostrovid, keď bude potrebné, budem vyvodzovať politickú zodpovednosť," povedal Fico.

Kauzu Bašternák bližšie nekomentoval. "Nemám dôvod odvolať ministra vnútra Roberta Kaliňáka, je to mediálne lovná zver, keby boli dôvody na jeho odvolanie, tak to dávno urobím," uviedol premiér.

Fico je hrdý, že Slovensko je na tom po 25 rokoch od rozdelenia Československa ekonomicky dobre. Spomenul nízku nezamestnanosť. Minimálna mzda na ďalší rok by podľa neho mohla stúpnuť na vyše 500 eur. Tento rok je to 480 eur.