Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Ekonomika

I. Štefanec prečítal desiatky mien z petície

Ivan Štefanec (vzadu) a Pavol Frešo (vpredu) Foto: TASR/Michal Svítok

Voči čítaniu mien v utorok namietal predseda Národnej rady SR Pavol Paška.

Bratislava 8. augusta (TASR) - Podpredseda SDKÚ-DS Ivan Štefanec sa dnes v pléne Národnej rady (NR) SR opäť vrátil k čítaniu mien signatárov petície SDKÚ-DS. Ide zhruba o 80.000 ľudí, ktorí sú za zachovanie 9-% odvodu do druhého dôchodkového piliera. Novela zákona o sociálnom poistení však túto skutočnosť mení.

Voči čítaniu mien v utorok (7. 8.) namietal predseda Národnej rady SR Pavol Paška. "Odkedy ste začali čítať, mal som už niekoľko telefonátov, v ktorých ľudia, ktorí svoje ústavné petičné právo využili v dobrej vôli, namietajú a žiadajú ma, aby som zabránil tomu, čo robíte," upozornil ho šéf parlamentu.

"Dnes už nebudem čítať meno a priezvisko. Takže, ďakujem Michalovi O. z Liptovského Mikuláša," začal Štefanec zhruba o 9.38 h. Čítaniu mien z petície sa venoval približne pol hodinu.

Vládnym poslancom sa takýto postup opozície nepozdával. "Vaša forma obštrukcie sa mi zdá byť nedôstojná, dúfam, že od nej upustíte," reagoval poslanec Smeru-SD Ľudovít Blaha.

Podľa Jany Vaľovej (Smer-SD) menoval Štefanec najmä poslancov KDH a SDKÚ-DS, ktorí sa pod petíciu podpísali, a tak mohol pokojne prečítať aj celé mená. "Toľko členov nemáme, to sú ľudia, ktorí podpisujú hárky na ulici," vysvetlil jej Ľudovít Kaník (SDKÚ-DS).

Tu bude player