Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Ekonomika

International Business Day 2023 firmám prinesie obchodné príležitosti

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

K štvrtku (20. 4.) sa na udalosť prihlásilo viac ako 100 účastníkov zo SR a ďalších desiatich krajín.

Bratislava 21. apríla (TASR) - Slovenská agentúra pre rozvoj investícií a obchodu (SARIO) zorganizuje v Bratislave 10. mája medzinárodné kooperačné podujatie International Business Day 2023. Na udalosti budú môcť slovenské firmy nájsť obchodné príležitosti. Informovala o tom senior projektová manažérka pre marketing a vzťahy s verejnosťou SARIO Renáta Pozdechová.

Spresnila, že na programe podujatia je ako prvé Česko-slovenské podnikateľské fórum, ktorého súčasťou bude diskusia o možnostiach spolupráce SR a ČR pri povojnovej obnove Ukrajiny. Ďalej sa uskutoční aj debata o úspechoch a skúsenostiach troch slovenských firiem pod názvom Ako na nové trhy.

K štvrtku (20. 4.) sa na udalosť prihlásilo viac ako 100 účastníkov zo SR a ďalších desiatich krajín. Budú mať možnosť počas celého dňa uskutočňovať nielen vopred naplánované obchodné rokovania medzi sebou, ale aj rokovania s nákupcami z rôznych sektorov, so zástupcami obchodných komôr z vybraných krajín a s partnermi podujatia, doplnila manažérka.

Uzavrela, že podujatie sa uskutoční pod záštitou Ministerstva hospodárstva SR v spolupráci s Veľvyslanectvom Českej republiky v Bratislave a Ministerstvom priemyslu a obchodu ČR. Registrácia účastníkov sa uzatvára v utorok (25. 4.).