Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Ekonomika

Kandidátom na predsedu regulačného úradu je P. Helexa

Peter Helexa je kandidátom na predsedu Úradu pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Vládny kabinet zároveň schválil návrh rezortu dopravy na vymenovanie Jána Fľaka do funkcie podpredsedu regulačného úradu na druhé po sebe nasledujúce funkčné obdobie od 1. januára 2020.

Bratislava 30. októbra (TASR) – Peter Helexa je kandidátom na predsedu Úradu pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb. Vláda v stredu schválila návrh, ktorý predložilo Ministerstvo dopravy a výstavby (MDV) SR. Predsedu regulačného úradu volí Národná rada SR na návrh vlády.

Vládny kabinet zároveň schválil návrh rezortu dopravy na vymenovanie Jána Fľaka do funkcie podpredsedu regulačného úradu na druhé po sebe nasledujúce funkčné obdobie od 1. januára 2020. Podpredsedu úradu vymenúva vláda na návrh ministra dopravy. Funkčné obdobie podpredsedu Úradu pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb je šesťročné. Tá istá osoba môže vykonávať funkciu podpredsedu regulačného úradu najviac dve po sebe nasledujúce funkčné obdobia.

Platové a ďalšie náležitosti predsedu regulačného úradu budú financované v rámci schváleného limitu výdavkov rozpočtu kapitoly ministerstva dopravy. Funkčný plat podpredsedu úradu bude tiež financovaný v rámci schváleného limitu výdavkov na mzdy a platy rozpočtu kapitoly MDV.