Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

KDH žiada otvorený kontrolný deň pri diaľničnom úseku Ivachnová-Hubová

Na snímke predseda Kresťanskodemokratického hnutia (KDH) Alojz Hlina. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Dennodenné dopravné zápchy a kolóny v Ružomberku možno podľa Zajaca nazvať "Ficovými kolónami".

Bratislava 11. septembra (TASR) - Mimoparlamentné Kresťanskodemokratické hnutie (KDH) žiada otvorený kontrolný deň pri diaľničnom úseku Ivachnová-Hubová a zverejnenie geologických prieskumov týkajúcich sa tohto úseku. Uviedol to dnes na brífingu predseda KDH Alojza Hlina za účasti podpredsedu hnutia Pavla Zajaca, na margo úseku Čebraď, ktorý mal byť odovzdaný do užívania v júni tohto roku, ale nebude.

"Žiadame zverejnenie základného aj doplnkového prieskumu kopca Čebraď a zároveň žiadame otvorený kontrolný deň pre verejnosť na tomto úseku. Nech má verejnosť právo oboznámiť sa s tým,, čo sa tam deje a nech to niekto príde vysvetliť, aby to neboli ako doteraz, všelijaké 'šaškárne', ako údajné kontrolné dni, ktoré sú lepšie zrežírované ako tie v národnom divadle. Ak tieto dve požiadavky nebudú splnené, tak sme pripravení upozorňovať ďalej na túto skutočnosť," povedal Hlina.

Dennodenné dopravné zápchy a kolóny v Ružomberku možno podľa Zajaca nazvať "Ficovými kolónami", pretože plnú zodpovednosť za to, že diaľničný obchvat Ružomberka nie je dostavaný (a mal byť dostavaný v júni 2017), nesie strana Smer-SD a jej predseda Robert Fico. "Fico ešte za svojej prvej vlády sľúbil Slovákom diaľnicu do Košíc do roku 2010. Nestalo sa tak a dnes nevedia ani zadefinovať, kedy diaľnica do Košíc bude a nevedia ani povedať, kedy bude diaľničný obchvat Ružomberka," podčiarkol Zajac.

Už dva roky sa na obchvate podľa Zajaca "nič nerobí". "Čo robí firma Váhostav, ktorá by mala pripraviť projektovú dokumentáciu? Čo robí štátna Národná diaľničná spoločnosť, ktorá by mala ako investor túto stavbu riadiť? Dva roky sa tam nič nerobí," poznamenal podpredseda KDH. Dnes tak podľa neho vodiči musia naďalej stáť v kolónach a kompetentní ani nevedia, kedy bude obchvat dokončený.