Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Ekonomika

Kúpiť električenku a dobiť elektronickú peňaženku možno aj na poštách

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Tzv. služby cestujúcim sú dostupné na každej zo 111 pôšt v Bratislavskom kraji, spolu na 329 označených priehradkách.

Bratislava 24. augusta (TASR) – Možnosť zakúpiť si predplatený cestovný lístok - električenku a dobiť si elektronickú peňaženku začala ponúkať svojim klientom v Bratislavskom kraji Slovenská pošta v spolupráci s Dopravným podnikom Bratislava (DPB). Tzv. služby cestujúcim sú dostupné na každej zo 111 pôšt v Bratislavskom kraji, spolu na 329 označených priehradkách. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa pošty Martina Macková.

"Cestujúci, ktorí využívajú Integrovaný dopravný systém v Bratislavskom kraji, si tak môžu zakúpiť predplatený cestovný lístok (električenku) pre všetky typy tarifných pásiem a časových taríf (7, 30, 90, 365 dní), alebo si môžu dobiť elektronickú peňaženku priamo na pošte vo svojej mestskej časti, meste či obci," uviedla Macková.

Podľa generálneho riaditeľa Róberta Gálika je jej cieľom okrem klasických poštových poskytovať aj ďalšie služby. "Na vybraných poštách si klienti môžu okrem iného vybaviť úradné dokumenty, využiť služby mobilných operátorov, uzavrieť poistenie, otvoriť si bankový účet a využívať ďalšie finančné služby, či zakúpiť si vstupenky na kultúrne podujatia," priblížil.

Generálny riaditeľ DPB Milan Urban vníma rozširovanie obchodných miest ako odstraňovanie bariér pre využívanie verejnej dopravy. "Tešíme sa, že budeme opäť bližšie k zákazníkom a kúpa lístka na pošte vo svojom meste či obci prinesie cestujúcim ešte väčší komfort," povedal.

Kúpu električenky, resp. dobitie elektronickej peňaženky DPB možno uhradiť viacerými spôsobmi, o ktorých záujemcov informuje webová stránka pošty. V prípade nákupu električenky na Bratislavskú mestskú kartu je potrebné uhradiť ju bezhotovostne kartou, na ktorú si klient električenku kupuje.