Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Ekonomika

Ľ. FELLNER: Korupcia v SR ničí podnikateľské prostredie

Ľuboš Fellner v roku 1993 založil spoločnosť BUBO travel agency, ktorá sa vypracovala na najväčšieho slovenského organizátora zájazdov do vyše 60 krajín celého sveta.

Bratislava 1. marca (TASR) – Korupcia na Slovensku podľa Podnikateľa roka 2011 Slovenskej republiky Ľuboša Fellnera spôsobuje, že ľudia na Slovensku už neveria, že sa dá niečo čestne dosiahnuť.

"Pre mňa by bolo v podnikaní najlepšie, keby ma všetci nechali tak. Ja by som bol za absolútnu liberalizáciu. Nehovorme o tom, čo politici dokážu urobiť pre podnikateľov. Podnikatelia si totiž dokážu sami spraviť, čo potrebujú, ale nechajme ich tak, nerobme im zle. Korupcia, ktorá tu je, je hrozná, prechádza do celej spoločnosti, do veľkých firiem a robí zlé podnikateľské prostredie," uviedol pre TASR Fellner.

Riešením pri odstraňovaní korupcie podľa Fellnera je pravdepodobne len akýsi prerod celej spoločnosti. "My vývoj nemôžeme preskočiť ako postkomunistická spoločnosť, kde bolo všetko založené na úplatkoch. Na to treba asi len čas aspoň jednej generácie, podobne ako keď Mojžiš chodil po púšti. Zároveň treba, aby sa príklady slušných ľudí a ich morálka dávali na piedestál," dodal.

Ľuboš Fellner v roku 1993 založil spoločnosť BUBO travel agency, ktorá sa vypracovala na najväčšieho slovenského organizátora zájazdov do vyše 60 krajín celého sveta. Medzinárodná poradenská spoločnosť Ernst & Young (E&Y) ho dnes vyhlásila za Podnikateľa roka 2011 Slovenskej republiky.

Súťaž Ernst & Young Podnikateľ roka (Entrepreneur of the Year) prvýkrát vyhlásila táto spoločnosť v roku 1986 v USA. V roku 2011 sa konali národné kolá takmer v 50 krajinách celého sveta, pričom medzi ne patria aj krajiny susediace so SR – Poľsko, Maďarsko, ČR, Rakúsko a Ukrajina. Všetci národní víťazi spolu súťažia o titul World Entrepreneur of the Year. Najbližšie celosvetové finále sa bude konať v Monte Carle v júni 2012.