Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Ekonomika

McDonald´s znižuje spotrebu energie

McDonald´s Foto: ZSE Energia

Lukáš Hrubý, facility manager McDonald´s, o dôvodoch úspechu a o ekologickom využívaní zdrojov.

Bratislava 5. novembra (TASR-OTS) - McDonald´s je synonymom rýchleho občerstvenia. Na Slovensku pôsobí už 17 rokov. Čo stojí za jeho úspechom?
Momentálne prevádzkujeme 27 reštaurácií a pripravujeme ďalšie. Zákazníci očakávajú dobré jedlo a my sa im snažíme poskytnúť nezabudnuteľný zážitok. Vyrábame produkty z prvotriednych surovín a dodávateľov vyberáme s dôrazom na kvalitu. Pozorne počúvame požiadavky zákazníkov a snažíme sa im vyhovieť.

Váš franchising systém zahŕňa aj environmentálny program, v čom spočíva?
Dôkladne vyberáme dodávateľov s certifikátmi šetrného pestovania surovín. Deklarujeme, že pôda určená na pestovanie nebola získaná vyrubovaním pralesov. Zo získaných prostriedkov prispievame na výsadbu stromov, separujeme a recyklujeme odpad. Tiež sledujeme spotrebu energií a zaviazali sme sa znižovať našu energetickú stopu – footprint.

Aké miesto má vo vašej histórii spoločnosť ZSE Energia a ako ste spokojní s dodávkou elektriny od tohto dodávateľa?
Osobne som so ZSE Energia začal spolupracovať pred 2 rokmi. Cieľom bolo zjednotiť nákup elektriny a prípadne aj plynu. Oslovili sme významné spoločnosti na trhu. ZSE Energia sa ukázala ako spoľahlivý partner. Zrealizovali sme výberové konanie, revíziu podmienok odberu elektriny a tým sme ušetrili na spotrebe a nákladoch.

Od jesene minulého roka poskytuje ZSE Energia aj novú komoditu - plyn. Ako vnímate združenú dodávku oboch komodít?
Z dlhodobého hľadiska určite chceme využiť združenú dodávku elektriny a plynu, z ktorej vyplýva zjednodušenie podmienok, dodávok a tiež administratívy.

Ako ste spokojní so službami a klientskym servisom od ZSE Energia?

S prístupom a službami obchodných zástupcov ZSE Energia, ktorí sa o nás starajú, som spokojný. Samozrejme, vždy sa nájde priestor na zlepšenie. Vďaka dobrému partnerstvu sa nám ho ale darí identifikovať a aj využiť.