Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Ekonomika

MMF poprel správu, že sa už nechce podieľať na pomoci Grécku

Der Spiegel priniesol správu, že predĺženie termínu plnenia cieľov v oblasti úspor, o ktoré sa Atény snažia, by znamenalo, že pomoc pre Grécko bude musieť byť navýšená o ďalších 10 až 50 miliárd eur.

Washington 23. júla (TASR) - Medzinárodný menový fond (MMF) poprel víkendovú správu, podľa ktorej sa zrejme odmietne podieľať na pokračovaní finančnej pomoci Grécku. Fond uviedol, že sa pripravuje na pokračovanie rokovaní s novou gréckou vládou o záchrannom programe.

Nemecký týždenník Der Spiegel cez víkend priniesol správu, že predĺženie termínu plnenia cieľov v oblasti úspor, o ktoré sa Atény snažia, by znamenalo, že pomoc pre Grécko bude musieť byť navýšená o ďalších 10 až 50 miliárd eur. Podľa Spiegelu sa fond v takomto prípade zrejme odmietne podieľať na ďalšej pomoci pre krajinu.

"MMF podporuje Grécko pri boji so svojimi ekonomickými ťažkosťami," uviedol hovorca fondu na adresu správy nemeckého týždenníka. "Delegácia MMF začne s predstaviteľmi krajiny 24. júla diskusie o tom, ako vrátiť grécky ekonomický program, ktorý je podporený finančnou pomocou od MMF, naspäť k plneniu dohodnutých cieľov."