Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Model Defender bude britská automobilka vyvážať z Nitry do 128 krajín

Na snímke výrobné priestory v závode Jaguar Land Rover v Nitre 10. septembra 2019. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Podľa slov manažérky pre firemné vzťahy Miroslavy Remenárovej pracuje momentálne v nitrianskom závode automobilky 2600 ľudí.

Nitra 10. septembra (TASR) – V nitrianskom závode automobilky Jaguar Land Rover začali v utorok oficiálne prijímať objednávky na model Defender. Ten sa bude vyrábať iba v Nitre, odkiaľ sa bude vyvážať k zákazníkom do 128 krajín sveta.

Podľa slov prevádzkového riaditeľa podniku Jaguar Land Rover Russella Leslieho sa v Nitre budú vyrábať tri verzie Defenderu. „Od dnešného dňa sme začali prijímať objednávky, o pár týždňov sa začne ostrá výroba a na jar sa začne predaj. Dá sa povedať, že nitriansky závod bol postavený predovšetkým preto, aby sme tu mohli vyrábať tieto moderné autá s výbavou pre 21. storočie,“ skonštatoval.



Podľa slov manažérky pre firemné vzťahy Miroslavy Remenárovej pracuje momentálne v nitrianskom závode automobilky 2600 ľudí. „Počas leta sme prijali 400 nových zamestnancov a už o niekoľko týždňov budeme môcť predstaviť druhú zmenu. Darí sa nám prijímať pracovníkov, ktorí sú schopní absolvovať tréningové procesy a zaradiť sa do výroby, a to aj napriek tomu, že v čase, keď Jaguar Land Rover zvažoval svoju investíciu na Slovensku, bola v Nitre a okolí nezamestnanosť na úrovni 12 až 15 percent a dnes je v Nitre 1,9-percentná,“ pripomenula Remenárová.

V závode momentálne prebiehajú intenzívne kolektívne vyjednávania s odborármi. „Začali minulý týždeň a verím, že dospejeme k rozumnej dohode. Momentálne máme stabilizované stavy zamestnancov, pre ktorých máme po 12-týždňovej prípravnej fáze pripravených viac ako 500 druhov tréningov. Chceme, aby napredovali, o čom svedčí aj fakt, že sme za prvých šesť mesiacov povýšili 182 zamestnancov,“ dodala Remenárová.