Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Na pozemkoch pri Letisku Košice vyrastú nové logistické haly

Ilustračné foto. Foto: TASR

Priemyselný devoloper plánuje na pozemkoch postaviť logistické haly s celkovou plochou 36 000 metrov štvorcových.

Košice 11. júla (TASR) – Pozemky v blízkosti košického letiska o celkovej výmere 75 000 metrov štvorcových zmenili majiteľa. Spolu päť parciel odkúpil developer priemyselných priestorov Panattoni Europe od spoločnosti Penta Real Estate. TASR o tom vo štvrtok informoval hovorca Penta Investments, s.r.o. Gabriel Tóth.

Priemyselný devoloper plánuje na pozemkoch postaviť logistické haly s celkovou plochou 36 000 metrov štvorcových. "Veľmi nás teší, že po otvorení pobočky sme dokázali veľmi rýchlo vstúpiť na slovenský trh a vďaka profesionálnemu prístupu spoločnosti Penta sa akvizíciu podarilo realizovať v rekordne krátkom čase," povedal generálny riaditeľ Panattoni Europe pre Českú republiku a Slovensko Pavel Sovička.

"Keďže sa zameriavame najmä na rezidenčný a kancelársky segment, pozemky na okraji Košíc sme neplánovali využiť na náš development. Sme preto radi, že sme našli významného zahraničného investora, ktorý plánuje pozemky aktívne využiť a v lokalite tak vznikne nový podnikateľský park a pracovné príležitosti," uviedol Juraj Nevolník, výkonný riaditeľ v Penta Real Estate Slovensko.

Spoločnosť má v Košiciach viacero developerských projektov vrátane rezidenčného projektu Nová terasa či kancelárskeho parku BCT.