Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Ekonomika

Na rýchlostnej ceste R1 sa začínajú rekonštrukčné práce

Ilustračné foto. Foto: TASR - Tomáš Halász

Prvá fáza rekonštrukcie sa týka úseku R1 v smere na Trnavu od kilometra 41 po kilometer 38,168.

Nitra 16. júla (TASR) - Na rýchlostnej ceste R1 Via Pribina sa v týchto dňoch začínajú rozsiahle rekonštrukčné práce, ktoré tu budú prebiehať až do septembra. Informoval o tom spoločnosť Via Pribina.

Práce zahŕňajú odfrézovanie pôvodnej opotrebovanej vrstvy asfaltu a aplikáciu nového povrchu, ktorý zvýši kvalitu vozovky a výrazne predĺži jej životnosť. "V rekonštruovaných úsekoch bude tiež obnovených celkovo 87 kilometrov čiar vodorovného dopravného značenia. Pracovníci sa zamerajú na obnovu celkovo 124.000 metrov štvorcových vozovky. Počas realizácie prác bude prebiehať uzatváranie najprv rýchleho jazdného pruhu a po jeho obnove sa pristúpi k obnove pomalého jazdného pruhu," uviedla spoločnosť.

Prvá fáza rekonštrukcie sa týka úseku R1 v smere na Trnavu od kilometra 41 po kilometer 38,168. Druhá a tretia fáza prác bude prebiehať na úsekoch od 38,118 do 41,950 kilometra a od 79,050 do 84,053 kilometra v smere na Banskú Bystricu. Štvrtá fáza bude v smere na Trnavu od kilometra 81 po kilometer 78. "Koncesionár Via Pribina urobí všetko pre to, aby minimalizoval vplyv prác na premávku. Našou prioritou je bezpečnosť vodičov a pracovníkov na ceste," doplnil zástupca generálneho riaditeľa spoločnosti Quentin Duchâteau.