Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Ekonomika

NDS: Tender na technológiu tunela Višňové vyhrala firma PPA Controll

Na snímke tunel Višňové. Foto: TASR – Erika Ďurčová

Tunel Višňové bude mať celkovú dĺžku 7,5 kilometra a pôjde o najdlhší tunel na Slovensku. Celý diaľničný úsek D1 Lietavská Lúčka - Dubná Skala vrátane tunela bude mať 13,5 kilometra.

Višňové 8. augusta (TASR) - Tender na technologické vybavenie diaľničného tunela Višňové vyhrala spoločnosť PPA Controll s ponukou v hodnote 54,43 milióna eur bez DPH. Predpokladaná hodnota zákazky bola na úrovni zhruba 71 miliónov eur. Technológiu tunela a informačný systém úseku diaľnice D1 Lietavská Lúčka - Višňové - Dubná Skala zrealizuje spoločnosť za 550 dní a záručný servis bude poskytovať osem rokov. TASR o tom informovala hovorkyňa Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) Eva Žgravčáková.

Doplnila, že pri tvorbe hodnotiacich kritérií do značnej miery zohľadnili odporúčania analytikov Inštitútu dopravnej politiky a Útvaru hodnoty za peniaze. "Cena teda nebola jediným kritériom súťaže, dôraz kládla NDS aj na záručnú dobu a na lehotu výstavby. NDS s cieľom stanovenia nediskriminačných, transparentných a proporcionálnych súťažných podmienok využila aj prípravné trhové konzultácie. Proces verejného obstarávania bude ukončený až podpisom zmluvy s úspešným uchádzačom," uviedla Žgravčáková.

Tunel Višňové bude mať celkovú dĺžku 7,5 kilometra a pôjde o najdlhší tunel na Slovensku. Celý diaľničný úsek D1 Lietavská Lúčka - Dubná Skala vrátane tunela bude mať 13,5 kilometra. Úsek je súčasťou plánovaného komplexného prepojenia Bratislavy a Košíc.