Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Ekonomika

Nelegálna výrobňa cigariet:Štát mohla pripraviť mesačne o 6,3 mil. eur

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Finančná správa SR

V prípade dokázania viny hrozí páchateľom trest odňatia slobody na 3 až 8 rokov.

Bratislava 13. júna (TASR) - Kriminálny úrad finančnej správy (KÚFS) odhalil v Bratislavskom kraji nelegálnu výrobňu cigariet. Prevádzka bola ešte len na začiatku výrobného procesu. Potenciálne by však denne dokázala vyrobiť 1,5 milióna kusov cigariet, čím by prišiel štát na spotrebnej dani mesačne o 6,3 milióna eur.

"Viac ako tridsať ozbrojených príslušníkov KÚFS vykonalo v utorok 6. júna prehliadku priestorov a pozemkov na území Bratislavského kraja. Akcie sa zúčastnili aj príslušníci Policajného zboru SR. Jej výsledkom bolo zaistenie viac ako 21 ton tabaku, 2000 spotrebiteľských balení cigariet, výrobná linka na spracovanie tabaku a ďalšie komponenty," priblížila hovorkyňa finančnej správy Martina Rybanská.

Únik na spotrebnej dani z tabaku a tabakových výrobkov bol pri zaistenom tovare vyčíslený na približne 2,1 milióna eur. Počas zásahu boli zadržané dve osoby. "V predmetnej veci sa naďalej realizujú procesné úkony. V prípade dokázania viny hrozí páchateľom trest odňatia slobody na 3 až 8 rokov," dodala Rybanská.