Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Ekonomika

Nemecký cestovný ruch sa zotavuje a blíži sa k úrovni pred pandémiou

Ilustračné foto. Foto: TASR - Pavol Zachar

Konkrétne, hotely, penzióny a ďalšie ubytovacie zariadenia vykázali za apríl 40,2 milióna prenocovaní domácich a zahraničných hostí.

Wiesbaden 13. júna (TASR) - Nemecký turistický priemysel sa zotavuje. V apríli zaznamenalo toto odvetvie silný rast, pričom takmer dosiahol úroveň pred pandémiou ochorenia COVID-19. Ukázali to v utorok predbežné údaje spolkového štatistického úradu Destatis. TASR o tom informuje na základe správy DPA.

Konkrétne, hotely, penzióny a ďalšie ubytovacie zariadenia vykázali za apríl 40,2 milióna prenocovaní domácich a zahraničných hostí. To predstavuje nárast o 12,4 % v porovnaní s predchádzajúcim rokom. A zároveň počet ubytovaných hostí bol už len o 0,2 % nižší ako v apríli 2019, čo bol posledný rok pred vypuknutím pandémie.

Destatis ďalej uviedol, že počet prenocovaní domácich hostí vzrástol v apríli medziročne o 9,9 % na 33,9 milióna osôb, čo bolo o 2,6 % viac ako v apríli 2019. Naproti tomu cezhraničný cestovný ruch v Nemecku naďalej zaostáva za úrovňami pred pandémiou, pričom v apríli prenocovalo v krajine 6,3 milióna návštevníkov zo zahraničia, o 13,2 % menej ako v rovnakom mesiaci 2019.

Štatistiky sú založené na údajoch zo zariadení s minimálne 10 lôžkami.