Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Ekonomika

Nemecký súd zakázal predaj tabletu Galaxy 7.7 v EÚ, povolil model 10.1

Galaxy 77 Foto:

Düsseldorfský súd ale zároveň rovnako odmietol žiadosť amerického koncernu o zákaz predaja ďalšieho tabletu Galaxy 10.1.

Düsseldorf 24. júla (TASR) - Americký koncern Apple dosiahol čiastkové víťazstvo v boji s juhokórejským konkurentom Samsung o svetové trhy.

Odvolací súd v nemeckom Düsseldorfe dnes totiž potvrdil februárový rozsudok nižšieho súdu, ktorý zakázal predaj tabletov Galaxy 7.7 vo všetkých krajinách Európskej únie.

Apple argumentoval, že Samsung pri tomto modeli odkopíroval vzhľad jeho najpredávanejšej verzie iPadu.

Düsseldorfský súd ale zároveň rovnako odmietol žiadosť amerického koncernu o zákaz predaja ďalšieho tabletu Galaxy 10.1, ktorý Samsung upravil špeciálne pre nemecký trh, aby sa vyhol obvineniam z kopírovania iPadu. Na "remodelácii" tabletu Galaxy preto údajne pracovali spolu s dizajnérmi aj právnici.

Oba koncerny vedú proti sebe patentovú vojnu o pozíciu na trhu nielen s tabletmi, ale aj s mobilnými telefónmi. Apple a Samsung sa už v roku 2010 neúspešne pokúšali o ukončenie sporov. Snaha sa skončila minulý rok vlnou vzájomných žalôb. Apple obviňuje Samsung, že kopíruje dizajn aj technológiu iPhonu aj iPadu. Juhokórejský koncern odpovedal žalobami za porušovanie technických patentov, ktoré sa týkajú napríklad spôsobu, akým sa jeho produkty pripájajú na internet.