Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Ekonomika

Novela nariadenia vlády o nežiaducich látkach v krmivách sa upraví

Na snímke minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Samuel Vlčan (nominant OĽaNO) prichádza na schôdzu vlády SR v Bratislave. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Navrhuje sa taktiež v novele upraviť pre všetky druhy krmív hmotnosť navážky vzorky na analýzu pri mikrobiologickej norme na overovanie neprítomnosti patogénnych zárodkov.

Bratislava 14. decembra (TASR) - Novela nariadenia vlády o nežiaducich látkach v krmivách a o iných ukazovateľoch bezpečnosti a použiteľnosti krmív sa upraví. Vyplýva to z návrhu Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR, ktorý v stredu schválil vládny kabinet. Novela by mala platiť od 1. januára 2023.

V prílohách nariadenia MPRV navrhuje upraviť časti s odporúčanými hodnotami pre obsah nežiadúcich látok, ktorými sú mykotoxíny v kŕmnych surovinách tak, aby boli v súlade s odporúčaním Európskej komisie. Navrhuje sa taktiež v novele upraviť pre všetky druhy krmív hmotnosť navážky vzorky na analýzu pri mikrobiologickej norme na overovanie neprítomnosti patogénnych zárodkov.