Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Ekonomika

Partizánske zabezpečí výstavbu kruhovej križovatky

Na snímke Jozef Božík. Foto: TASR - Jakub Kotian

S rekonštrukčnými prácami na dopravou vyťaženom úseku na sídlisku Luhy I začne dodávateľ v polovici augusta.

Partizánske 1. augusta (TASR) - Mesto Partizánske zabezpečí výstavbu kruhovej križovatky na Ulici generála Svobodu. S rekonštrukčnými prácami na dopravou vyťaženom úseku na sídlisku Luhy I začne dodávateľ v polovici augusta, zahŕňať budú i obnovu krytov komunikácií či vybudovanie cyklistického chodníka. Informoval o tom primátor Jozef Božik.

"Rekonštrukcia spočíva v rozšírení existujúcej komunikácie vybudovaním okružnej križovatky a v zabezpečení obnovy krytu na komunikácii i chodníkoch," načrtol Božik.

Súčasťou zákazky je podľa neho aj rekonštrukcia pravostranného chodníka, úprava časti ľavostranného chodníka s vybudovaním komunikácie pre peších od kruhovej križovatky smerom k supermarketu, ako i vybudovanie cyklistického chodníka.

"Odvodnenie komunikácie je zabezpečené priečnym a pozdĺžnym sklonom a vody z vozovky sú zvedené do uličných vpustov, ktoré sú zaústené do existujúcej dažďovej kanalizácie. Navrhnuté priechody pre peších budú vybavené prvkami pre imobilných a nevidiacich," doplnil s tým, že kruhová križovatka a priechody pre peších budú osvetlené novovybudovaným verejným osvetlením.

Práce začnú preložením vysokého napätia a inžinierskych sietí. Od polovice augusta sa podľa harmonogramu zhotoviteľa začnú stavebné práce na samotnej rekonštrukcii, dodal Božik.