Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Ekonomika

Po necelých dvoch rokoch Disney zatvorí hotel Galactic Starcruiser

Na archívnej snímke logo spoločnosti The Walt Disney Company . Foto: TASR/AP

Okrem zatvorenia hotela ruší Disney aj plány na výstavbu firemného kampusu na Floride za takmer 1 miliardu dolárov.

Orlando 19. mája (TASR)- Americký zábavný a mediálny koncern Walt Disney oznámil, že na jeseň zatvorí svoj zážitkový hotel Galactic Starcruiser. Urobí tak necelé dva roky od otvorenia hotela na motívy filmovej ságy Star Wars. Dôvodom je znižovanie nákladov, ktoré sa nevyhlo ani zábavným parkom. Informovala o tom agentúra Reuters.

Spoločnosť zverejnila rozhodnutie zatvoriť luxusný hotel v Disney World v Orlande vo štvrtok (18. 5.) večer s tým, že sa tak stane v septembri. Hotel pritom slávnostne otvorila iba v marci minulého roka. Oficiálne dôvod neuviedla, spoločnosť však postupne znižuje náklady a hotel patril z finančného hľadiska k zvlášť náročným atrakciám, na čo poukázali viacerí fanúšikovia Star Wars. Dvojdenný pobyt pre dvoch ľudí vyjde v hoteli minimálne na 4800 USD (4439 eur). Šéf spoločnosti Bob Iger pritom už vo februári uviedol, že firma plánuje znížiť svoje náklady o 5,5 miliardy USD.

Okrem zatvorenia hotela ruší Disney aj plány na výstavbu firemného kampusu na Floride za takmer 1 miliardu dolárov. Jedným z dôvodov je "meniace sa podnikateľské prostredie" po tom, ako sa zábavný koncern dostal do stretu s guvernérom Floridy, republikánom Ronom DeSantisom.

(1 EUR = 1,0813 USD)