Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Podnikatelia neobídu zákonné podmienky o hazarde ani kvízomatmi

Ilustračná snímka Foto: TASR/ Štefan Puškáš

Novela zákona o hazardných hrách priniesla od januára 2017 sprísnenie podmienok pri prevádzkovaní týchto hier.

Bratislava 27. decembra (TASR) – Niektorí podnikatelia sa snažia obchádzať povinnosti vyplývajúce z novely zákona o hazardných hrách tzv. kvízomatmi. Aj takéto zariadenia sú však považované za hazardné hry a sú regulované zákonom, upozorňuje finančná správa s tým, že tieto prípady bude pokutovať.

Novela zákona o hazardných hrách priniesla od januára 2017 sprísnenie podmienok pri prevádzkovaní týchto hier. Niektorí prevádzkovatelia sa snažia vyhnúť licenčnému konaniu tzv. kvízomatmi, ktoré sa podľa finančnej správy podobajú na hazardné hry prevádzkované na výherných prístrojoch, sú však doplnené o jednoduchú kvízovú otázku na začiatku hry.

"Takýmto spôsobom sa rôzni podnikatelia snažia obchádzať zákonné podmienky prevádzkovania hazardných hier. Finančná správa však upozorňuje, že aj takéto zariadenia sú považované za hazardné hry a finančná správa bude tieto prípady naďalej pokutovať," zdôraznila hovorkyňa daniarov Ivana Skokanová.

Finančná správa zakročila už v niekoľkých podobných prípadoch. "Napríklad v Námestove, Tvrdošíne a Liptovskom Mikuláši sa našli takéto zariadenia a voči spoločnosti, ktorá ich prevádzkovala, bola uložená pokuta vo výške 40.000 eur," spresnila Skokanová. Pokuta sa pritom vzťahuje aj na prenajímateľa časti prevádzky pohostinstva, a to za podieľanie sa na prevádzkovaní hazardnej hry, na ktorú nebola udelená alebo vydaná licencia.