Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Ekonomika

Podujatie Deň peňazí prináša ukážky finančného vzdelávania aj diskusie

Na archívnej snímke pohľad na budovu Národnej banky Slovenska. Foto: TASR Dano Veselský

Pre návštevníkov sú popoludní pripravené prezentácie príbehov a panelové diskusie v dvoch tematických blokoch.

Bratislava 9. novembra (TASR) - Ukážky finančného vzdelávania, podnetné diskusie, príklady dobrej praxe aj predstavenie zmysluplných projektov. Aj to je obsahom 4. ročníka vzdelávacieho podujatia Deň peňazí, ktorý sa koná vo štvrtok popoludní v Národnej banke Slovenska (NBS) v Bratislave. Akciu organizuje NBS pod značkou svojho vzdelávacieho programu 5peňazí.

Koncept podujatia sa podľa centrálnej banky postupne mení a rozrastá. Tento rok sa na Dni peňazí podieľajú aj partneri a spolupracujúce organizácie ako združenie Cesta von, Medzinárodná cena vojvodu z Edinburghu (DofE), Slovenská katolícka charita, Centrum FinQ, Štátny inštitút odborného vzdelávania, Zastúpenie Európskej komisie na Slovensku a Nadácia NBS.

Pre návštevníkov sú popoludní pripravené prezentácie príbehov a panelové diskusie v dvoch tematických blokoch. Prvý sa venuje vzdelávaniu. Účastníci sa dozvedia napríklad to, ako sú na tom s finančnou gramotnosťou slovenskí žiaci. Môžu si tiež pozrieť diskusiu o tom, čo očakávajú žiaci a rodičia od modernej školy.

V bloku o mimovládkach sa odprezentuje príbeh pomoci na ceste von z generačnej chudoby či skúsenosti z pôsobenia charity. Panelová diskusia sa bude venovať téme Ako preniesť dobré projekty mimovládok do verejných politík.