Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 13. máj 2024Meniny má Servác
< sekcia Ekonomika

Pozemkový fond vraj schválil pochybný prevod pozemkov pod Tatrami

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavol Bendík

Stať sa tak malo napriek zákazu zo strany prezidenta, vtedajšej premiérky a ministra pôdohospodárstva. Ministerstvo už avizovalo právne kroky.

Bratislava 20. júna (TASR) - Slovenský pozemkový fond (SPF) mal po parlamentných voľbách schváliť pochybný prevod pozemkov pod Tatrami.

Ako ďalej informuje dnešné vydanie denníka Pravda, žiadateľka namiesto pozemkov v obci Ľubica pri Kežmarku dostala pozemky v katastri v tesnej blízkosti Vysokých Tatier. Stať sa tak malo napriek zákazu zo strany prezidenta, vtedajšej premiérky a ministra pôdohospodárstva. Ministerstvo už avizovalo právne kroky.

Pod zmluvou o prevode pozemkov s výmerou 1254 metrov štvorcových sú podpisy vtedajšej šéfky fondu Evy Šimkovej a jej námestníka Juraja Gála (obaja nominanti Mosta-Híd).

Tí prevod podpísali aj napriek tomu, že vtedajší minister pôdohospodárstva Zsolt Simon (Most-Híd) vydal pokyn, aby vedenie fondu neodsúhlasilo žiadnu zmluvu, proti ktorej protestovali zástupcovia vtedajšej opozície. S bývalou šéfkou fondu sa denníku spojiť nepodarilo, jej námestník prevod v minulosti obhajoval dodržaním všetkých podmienok.