Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Ekonomika

Predaj nových áut v Británii v novembri opäť klesol

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Podľa údajov SMMT úrady v Spojenom kráľovstve zaregistrovali v novembri 156.621 nových áut, o 1,3 % menej ako pred rokom.

Londýn 5. decembra (TASR) - Predaj nových áut v Británii v novembri opäť klesol. Dôvodom bola slabá dôvera podnikateľov aj spotrebiteľov spolu s neistotou v ekonomike, čo negatívne ovplyvnilo dopyt. Uviedlo to vo štvrtok britské Združenie výrobcov a predajcov áut (SMMT).

Podľa údajov SMMT úrady v Spojenom kráľovstve zaregistrovali v novembri 156.621 nových áut, o 1,3 % menej ako pred rokom.

Pod tento výsledok sa podpísal predovšetkým pokles súkromných registrácií o 6,1 %.

Ale celkový počet registrovaných vozidiel na alternatívny pohon dosiahol v novembri rekordný podiel na trhu, už druhý mesiac v rade.

„Je dobré, že sa opäť zvýši počet registrácií elektrifikovaných automobilov. V roku 2020 budú výrobcovia uvádzať na trh množstvo nových, vzrušujúcich modelov, ktoré kupujúcim poskytnú ešte väčší výber,“ povedal Mike Hawes, výkonný riaditeľ SMMT.

Celkovo sa za uplynulý rok trh s novými vozidlami v Británii medziročne znížil o 2,7 %, pričom bolo zaregistrovaných 2,2 milióna automobilov.