Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Ekonomika

Primátorka Pivková nesúhlasí s postojom zrušiť výstavbu R2 do Lučenca

Radnica v Lučenci Foto: http://www.lucenec.sk/?id_menu=27175

Na vybudovanie rýchlostnej cesty do Lučenca sa spoliehajú aj zástupcovia spoločnosti SKL Cuting. Tá je zatiaľ posledným väčším investorom, ktorý ohlásil svoj záujem etablovať sa v meste.

Lučenec 12. júla (TASR) – Primátorka Lučenca a predsedníčka Združenia miest a obcí Novohradu Alexandra Pivková nesúhlasí s postojom Ministerstva financií (MF) SR, ktoré prostredníctvom svojho Útvaru Hodnoty za peniaze neodporúča stavať rýchlostnú cestu R2 od Kriváňa smerom na Lučenec. Uviedla to dnes pre TASR v reakcii na stanovisko útvaru, podľa ktorého namiesto výstavby úseku R2 Kriváň-Lovinobaňa postačí existujúca cesta I/16 s prípadným obchvatom obce Mýtna.

„Pre náš región a pre našich ľudí znamená rýchlostná cesta R2 jednoznačný rozvoj a zvýšenie kvality života, keďže Novohrad dlhodobo ekonomicky stagnuje. Investori, ktorí majú záujem v meste podnikať, očakávajú zlepšenie dopravnej infraštruktúry a dopravné prepojenie na vyspelejšie časti Slovenska,“ podotkla primátorka s tým, že z tohto dôvodu nemôže súhlasiť s vyhlásením MF SR všetko merať cez peniaze.

„Aj vládou prijatý Akčný plán rozvoja okresu Lučenec považuje za prioritné vybudovanie rýchlostnej cesty R2. Ľudia v regióne takúto pomoc od vlády SR očakávajú a dlhodobo poukazujú na potrebu jej vybudovania,“ zdôraznila ďalej Pivková.

Na vybudovanie rýchlostnej cesty do Lučenca sa spoliehajú aj zástupcovia spoločnosti SKL Cuting. Tá je zatiaľ posledným väčším investorom, ktorý ohlásil svoj záujem etablovať sa v meste. Ako jej predstavitelia informovali na júnovom zasadnutí mestského zastupiteľstva, v Lučenci plánujú vytvoriť zhruba 100 nových pracovných miest v novej prevádzke na produkciu zariadení na výrobu pneumatík. „Potrebujeme pozemky neďaleko diaľnice a rátame s tým, že tu do dvoch rokov už bude,“ povedal vtedy pre TASR konateľ spoločnosti Stanislav Kachnič.