Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Ekonomika

Protimonopolný úrad SR schválil prevzatie predajcu motorových vozidiel

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Ondrej Podolinský

Z údajov portálu FinStat vyplýva, že nadobúdaná spoločnosť vlani dosiahla tržby vo výške 14,33 milióna eur a zisk vo výške 113.224 eur. Celkové výnosy firmy vlani dosiahli 14,45 milióna eur.

Bratislava 29. novembra (TASR) - Protimonopolný úrad (PMÚ) SR schválil koncentráciu, spočívajúcu v nadobudnutí priamej výlučnej kontroly podnikateľa Autoštýl nad podnikateľom TT-Car. Obidvaja pôsobia v oblasti maloobchodného predaja nových motorových vozidiel a poskytovania služieb ich opráv. Informovala o tom v stredu hovorkyňa PMÚ Adriana Oľšavská.

"Na území SR existuje mnoho maloobchodných predajní, ponúkajúcich konkurenčné aj rovnaké značky motorových vozidiel, aké predávajú dotknutí podnikatelia. PMÚ v tejto súvislosti zobral do úvahy, že ich koncentrácia na celoslovenskej úrovni neovplyvní trh v rámci nových motorových vozidiel," uviedol PMÚ. V prípade menších území (Bratislavského, Trnavského a Trenčianskeho kraja) a konkurencie v rámci značiek Renault a Dacia prihliadal úrad na prítomnosť konkurenčných maloobchodných predajcov.

Po vyhodnotení získaných podkladov a informácií dospel PMÚ k záveru, že posudzovaná koncentrácia je v súlade so zákonom o ochrane hospodárskej súťaže, keďže značne nenaruší účinnú súťaž na relevantnom trhu, najmä v dôsledku vytvorenia alebo posilnenia dominantného postavenia.

Podnikateľ Autoštýl predáva motorové vozidlá značiek Renault, Dacia, Volvo, Land Rover, Range Rover, Jaguar, Nissan. Jeho prevádzky sú situované v Bratislave a Trenčianskej Turnej. Nadobúdaná spoločnosť TT-Car, ktorá vznikla v roku 1996, predáva motorové vozidlá značiek Renault a Dacia v maloobchodnej prevádzke v Trnave.

Z údajov portálu FinStat vyplýva, že nadobúdaná spoločnosť vlani dosiahla tržby vo výške 14,33 milióna eur a zisk vo výške 113.224 eur. Celkové výnosy firmy vlani dosiahli 14,45 milióna eur.