Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Ekonomika

R. Takáč: Chceme zjednodušiť prevod štátnych pozemkov na samosprávy

Na snímke minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Richard Takáč (Smer-SD) prichádza na výjazdové rokovanie vlády SR na Obecný úrad v obci Kamenica nad Cirochou v okrese Humenné v utorok 23. januára 2024. Foto: TASR - František Iván

Štát by podľa jeho slov nemal robiť samosprávam problémy pri prevode vlastníctva pozemkov.

Bratislava/Kamenica nad Cirochou 23. januára (TASR) - Koalícia chce prevody pozemkov vo vlastníctve štátu na samosprávy zjednodušiť. Uviedol to na tlačovej konferencii v Kamenici nad Cirochou po utorkovom výjazdovom rokovaní vlády minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Richard Takáč (Smer-SD) .

"Vedieme v rámci koalície diskusiu, ako vyriešiť prevod pozemkov, hlavne zo strany Slovenského pozemkového fondu (SPF) v rámci intravilánov, kde chcú obce a mestá realizovať verejnoprospešné stavby tak, aby sme tento spôsob zjednodušili," spresnil Takáč.

Štát by podľa jeho slov nemal robiť samosprávam problémy pri prevode vlastníctva pozemkov. "Prevody by sa mali realizovať jednoduchším spôsobom, ako tomu bolo v minulosti," dodal agrominister.

"Na rokovaní vlády sme prijali rozhodnutia, ktoré umožnia v budúcnosti presuny pozemkov zo SPF do správy miest a obcí, pretože bez pozemkov mestá a obce nemôžu vykonávať žiadne investičné aktivity," doplnil premiér Robert Fico (Smer-SD).