Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Ekonomika

Rakúsko pracuje na transparentnosti pri cenách základných potravín

Rakúsky kancelár Karl Nehammer. Foto: TASR/AP

Plán na posilnenie transparentnosti pri tvorbe cien základných potravín oznámil minulý týždeň rakúsky kancelár Karl Nehammer.

Viedeň 15. mája (TASR) – Rakúsky minister hospodárstva Martin Kocher sa v pondelok vyslovil za čo najskoršie zavedenie tzv. kalkulačky pre výpočet cien základných potravín v supermarketoch a internetových obchodoch. Konkrétny harmonogram zatiaľ podľa neho neexistuje. TASR o tom informuje na základe správy agentúry APA.

Plán na posilnenie transparentnosti pri tvorbe cien základných potravín oznámil minulý týždeň rakúsky kancelár Karl Nehammer. Opatrenie má doplniť už existujúce nástroje na zmiernenie dosahov vysokej inflácie, akými sú zastropovanie cien energií pre domácnosti alebo zvažované mimoriadne zdanenie ziskov energetických spoločností.

Opatrenia na zvýšenie transparentnosti cien potravín musia byť dobre premyslené, povedal Kocher. Dôležité je zohľadniť aj kritériá ako pôvod a kvalita, pričom nemôže byť cieľom to, aby sa kupovalo menej rakúskych výrobkov, zdôraznil minister.