Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Ryanair konečne zverejnil zoznam zrušených letov

Ryanair na letisku v Bratislave. Foto: TASR/Michal Svítok

Medzi zrušenými sú aj pondelkové lety z Londýna do Bratislavy a naopak, a to 25. septembra, 2., 9., 16. a 23. októbra.

Dublin 18. septembra (TASR) - Po tlaku cestujúcich, spotrebiteľských organizácií a upozorneniach Európskej únie (EÚ) írska letecká spoločnosť Ryanair dnes večer zverejnila zoznam všetkých letov, ktoré zruší do konca októbra. Doteraz spoločnosť informovala len o letoch do 20. septembra.


Ryanair v tejto súvislosti uviedol, že k rušeniu letov sa snažil pristupovať tak, aby mohol poškodeným cestujúcim ponúknuť čo najviac alternatívnych spojov, aby komplikácie spojené s najnovšou situáciou boli pre pasažiera čo najmenšie.

Celkovo by v priebehu šiestich týždňov malo byť zrušených okolo 2000 letov, pričom veľa škrtov sa týka liniek z londýnskeho letiska Stansted, Milána-Bergama a Dublinu. Okrem toho sa rušenie dotkne napríklad aj letísk v Barcelone, Lisabone, Bruseli-Charleroi, Madride, Porte a rímskeho letiska Fiumicino.

Medzi zrušenými sú aj pondelkové lety z Londýna do Bratislavy a naopak, a to 25. septembra, 2., 9., 16. a 23. októbra.

Ryanair už skôr prisľúbil, že ešte dnes bude kompletný zoznam zrušených letov uvedený na internetovej stránke spoločnosti ryanair.com a cestujúci, ktorých sa to bude týkať, budú priamo informovaní a ponúknu im náhradné lety alebo plnú kompenzáciu ceny letenky.

Šéf spoločnosti Michael O'Leary sa za vzniknutú situáciu ospravedlnil s tým, že firma zbabrala plánovanie dovoleniek pilotov. Poukázal však na to, že zrušené lety zasiahnu necelé 2 % pasažierov, pričom väčšine z nich bude ponúknutý náhradný let v ten istý, prípadne nasledujúci deň. Tí, ktorí náhradný let nebudú môcť alebo nebudú chcieť prijať, dostanú späť plnú cenu letenky, ako aj kompenzáciu na základe európskeho nariadenia EU261