Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Ekonomika

S opravou úseku diaľnice D1 pri Liptovskom Mikuláši začnú od pondelka

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Ide o prvú zo série plánovaných rekonštrukcií diaľničných úsekov v regióne.

Liptovský Mikuláš 5. apríla (TASR) - Trojkilometrový úsek diaľnice D1 pri Liptovskom Mikuláši začnú od pondelka (8. 4.) opravovať. Týka sa to pravého jazdného pásu vrátane krajnice. TASR o tom v piatok informovali z komunikačného odboru Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS).

Ide o prvú zo série plánovaných rekonštrukcií diaľničných úsekov v regióne. "Úsek si vyžaduje opravu najmä po poslednej zime, keď sa aj nezvyčajné striedanie zimy a tepla v kombinácii s vlhkosťou podpísali na stave vozovky," podotkol prevádzkový riaditeľ NDS Rastislav Droppa.

Práce by mali trvať v závislosti od poveternostných vplyvov do začiatku mája a mali by stáť zhruba 330.000 eur bez DPH. Pôvodnú vozovku odfrézujú a položia nové asfaltové vrstvy. "Práce budú prebiehať tak, aby sme dopravu zaťažili len v minimálnej miere," ubezpečil Droppa.

Opravu urobia v dvoch etapách s postupným uzatváraním jednotlivých jazdných pruhov a krajnice. Práce budú robiť počas premávky, doprava bude vždy presmerovaná do voľných jazdných pruhov toho istého jazdného pásu.