Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Ekonomika

Samospráva Bánoviec nad Bebravou plánuje zabezpečiť opravu chodníkov

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Náklady na zabezpečenie opráv radnica odhadla na 290.802,26 eura bez dane z pridanej hodnoty, ako kritérium pre výber víťaza verejnej súťaže určila najnižšiu ponúknutú sumu.

Bánovce nad Bebravou 8. augusta (TASR) - Samospráva Bánoviec nad Bebravou plánuje zabezpečiť opravy vybraných úsekov chodníkov na území mesta. Na práce už vyčlenila v rozpočte mesta viac ako 350.000 eur, dodávateľa prác hľadá cez verejnú súťaž.

Oprava vybraných úsekov komunikácií bude spočívať v odstránení pôvodného liateho asfaltového krytu, ošetrení poškodenej podkladovej betónovej vrstvy a nanesení novej trojcentimetrovej asfaltobetónovej krycej vrstvy s finálnou zálievkou spojov, spresnila samospráva vo vestníku verejného obstarávania.

Náklady na zabezpečenie opráv radnica odhadla na 290.802,26 eura bez dane z pridanej hodnoty, ako kritérium pre výber víťaza verejnej súťaže určila najnižšiu ponúknutú sumu.

Mesto má v pláne opraviť približne 13.600 štvorcových metrov (m2) plochy komunikácií pre peších. Primátor Róbert Gašparík pred časom pre TASR uviedol, že k prácam pristupuje samospráva preto, že ide o veľký investičný dlh z minulosti. "Rekonštruovať budeme chodníky, ktoré sa nachádzajú v najkritickejšom stave. Vybrali sme ich podľa kľúča, máme zmapované celé mesto, čo sa týka chodníkov. Tie boli rozdelené do troch kategórií, červenej, žltej a zelenej, pričom červená je najkritickejší stav," priblížil Gašparík. Na financovanie opráv podľa neho samospráva použije prostriedky z rezervného fondu.

Vybraná firma by mala práce dokončiť do dvoch mesiacov odo dňa prevzatia staveniska.