Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Ekonomika

SARIO zorganizovala podujatie Slovenská kooperačná burza 2021

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Témou tohto ročníka bol Moderný priemysel - ako pokrok v zavádzaní inteligentných technológií a nová ekonomická fáza ovplyvňujú transformáciu regiónu.

Bratislava 27. mája (TASR) - Slovenská agentúra pre rozvoj investícií a obchodu (SARIO) zorganizovala v dňoch 25. a 26. mája medzinárodné networkingové podujatie Slovenská kooperačná burza (SKB) 2021 Online. Informovala o tom Renáta Pozdechová z odboru marketingovej komunikácie agentúry.

Slovenská kooperačná burza je podľa nej už 15 rokov unikátnou platformou na podporu zahraničného obchodu a exportných ambícií slovenských firiem, tradične sa koná pod záštitou Ministerstva hospodárstva SR.

Priblížila, že témou tohto ročníka bol Moderný priemysel - ako pokrok v zavádzaní inteligentných technológií a nová ekonomická fáza ovplyvňujú transformáciu regiónu. Pod vplyvom globálnej pandémie agentúra ešte v minulom roku preniesla všetky svoje aktivity do virtuálneho priestoru a aj toto podujatie prebiehalo online formou.

Spresnila, že podujatie otvoril vicepremiér a minister hospodárstva Richard Sulík (SaS), ktorý zdôraznil, že "Slovenská kooperačná burza získala za roky svojej existencie výborné meno. Na podujatí okrem účastníkov zo Slovenska bývajú aj záujemcovia zo zahraničia, za tie roky sa na SKB zúčastnilo 3000 zahraničných subjektov zo 40 krajín".

Podľa Sulíka kooperačná burza efektívne otvára aktuálne otázky a podnikatelia majú priestor na hľadanie nových obchodných kontaktov. "Hlavnou témou tohto ročníka bol moderný priemysel. Menia sa vzťahy medzi dodávateľmi a odberateľmi, medzi výrobcami a priemyslom a aj o tom bola na SKB zaujímavá a dôležitá diskusia," dodal vicepremiér.

SARIO je štátna agentúra Slovenskej republiky, ktorá vznikla v roku 2001 v pôsobnosti Ministerstva hospodárstva SR. Usiluje sa o prílev investícií s exportným potenciálom a pridanou hodnotou na Slovensko, podporuje exportné aktivity slovenských spoločností na globálnom trhu a iniciuje transfer najmodernejších inovatívnych technológií do výrobnej praxe.