Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Ekonomika

Šéfom fiškálnej rady sa stal Ivan Šramko

Ivan Šramko Foto: TASR/Štefan Puškáš

Za zvyšných dvoch členov trojčlennej fiškálnej rady zvolili poslanci Národnej rady (NR) SR ekonómov Ľudovíta Ódora a Michala Horvátha.

Bratislava 27. júna (TASR) - Na hospodárenie štátu bude dozerať bývalý guvernér Národnej banky Slovenska (NBS) Ivan Šramko.

Za predsedu novej Rady pre rozpočtovú zodpovednosť ho dnes trojpätinovou väčšinou hlasov zvolilo plénum, a to na jednohlasné odporúčanie Výboru Národnej rady (NR) SR pre financie a rozpočet.

Za zvyšných dvoch členov trojčlennej fiškálnej rady zvolili poslanci Národnej rady (NR) SR ekonómov Ľudovíta Ódora a Michala Horvátha. Šramko je zvolený do funkcie na sedem rokov, Ódor na päť a Horváth na tri roky.

Bývalý poradca expremiérky Ivety Radičovej (SDKÚ-DS) Ľudovít Ódor počas svojej kariéry pôsobil na rezorte financií, v Bankovej rade NBS aj ako analytik komerčnej banky.

Michal Horváth má skúsenosti s fiškálnou politikou na pôde Ministerstva financií (MF) SR. Zároveň má skúsenosti aj s vytváraním nových pravidiel, ktoré sa majú zavádzať na úrovni celej Európskej únie (EÚ).