Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Ekonomika

Siemens Energy údajne rokuje s nemeckou vládou o štátnych zárukách

Na snímke veterné turbíny. Foto: TASR - Tomáš Halász

Siemens Energy, ktorý sa v roku 2020 odčlenil od priemyselného konglomerátu Siemens, čelí vážnym problémom vo svoje divízii výroby veterných turbín.

Mníchov 26. októbra (TASR) - Spoločnosť Siemens Energy údajne rokuje s nemeckou vládou o štátnych zárukách, ktoré sa podľa miestnych médií môžu vyšplhať až do výšky 15 miliárd eur. TASR o tom informuje na základe správy agentúry DPA.

Správu, ktorú pôvodne priniesol vo štvrtok týždenník WirtschaftsWoche, spoločnosť odmietla komentovať. Siemens Energy, ktorý sa v roku 2020 odčlenil od priemyselného konglomerátu Siemens, čelí vážnym problémom vo svoje divízii výroby veterných turbín. Spoločnosť Siemens Gamesa zápasí s čoraz väčším zlyhávaním komponentov svojich turbín. V auguste jej materská spoločnosť informovala, že očakáva náklady vo výške 1,6 miliardy eur na potrebné úpravy a výmeny problematických dielov.

Podľa WirtschaftsWoche majú štátne garancie zabrániť scenáru, v ktorom by banky spoločnosti Siemens Energy predražili alebo úplne zrušili úverové linky pre jej kľúčové projekty.