Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Snem Združenia podnikateľov Slovenska bude 26. novembra v Bratislave

Na archívnej snímke prezident Združenia podnikateľov Slovenska (ZPS) Ján Oravec. Foto: TASR/Martin Baumann

Snem bude mať okrem pracovného aj slávnostný priebeh, keďže, ako zdôraznil prezident združenia Ján Oravec, si delegáti a hostia pripomenú 30 rokov podnikania na Slovensku.

Bratislava 3. októbra (TASR) - Snem Združenia podnikateľov Slovenska (ZPS) sa uskutoční 26. novembra v Bratislave. Rozhodla o tom vo štvrtok Generálna rada ZPS. Snem bude mať okrem pracovného aj slávnostný priebeh, keďže, ako zdôraznil prezident združenia Ján Oravec, si delegáti a hostia pripomenú 30 rokov podnikania na Slovensku.

Generálna rada ZPS prerokovala správu o činnosti združenia a informácie zo zasadnutia Hospodárskej a sociálnej rady SR a Prezídia RÚZ. Prezident ZPS informoval o aktivite ZPS, ktoré v lete oslovilo politické strany so svojimi návrhmi na riešenie problémov hospodárskej politiky a podnikateľského prostredia v SR.

Hosťom štvrtkového zasadnutia bol Richard Raši (Smer-SD), podpredseda vlády SR pre investície a informatizáciu, s ktorým členovia generálnej rady diskutovali o témach, ako boj proti byrokratickej záťaži občanov i podnikateľov, národný investičný strategický rámec, informatizácia spoločnosti a politika jednotného digitálneho trhu.

"Dnes ma podnikatelia upozornili na zaujímavý paradox. V programoch všetkých nových politických strán sa píše o znižovaní byrokracie, ale v iných častiach navrhujú množstvo nových opatrení, čo by administratívne niekoľkonásobne zaťažilo najmä podnikateľov," povedal pre TASR Raši.

Ako o tom informoval podnikateľov, zmeny sa postupne pripravujú aj v oblasti verejného obstarávania. V spolupráci s Úradom pre verejné obstarávanie uvádzajú do praxe opatrenia, aby sa celý proces zjednodušil, a tým aj zrýchlil. Zmeny sa dotknú okrem iného podávania námietok, ktoré sú hlavnou príčinou spomaľovania sa procesu obstarávania, ale aj ďalších oblastí.