Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Ekonomika

SPF a SPPK sa dohodli na spolupráci pri legislatíve ohľadom pozemkov

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Hlavnou témou stretnutia bol stav tzv. spisovej zápchy na SPF a jej vplyv na evidenciu nájomných vzťahov k pozemkom, ktorá je potrebná pri podávaní žiadosti o priame podpory.

Bratislava 31. januára (TASR) - Zástupcovia Slovenského pozemkového fondu (SPF) a Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory (SPPK) sa dohodli na vzájomnej spolupráci pri navrhovaní legislatívnych zmien v oblasti nájmov a prevodov pozemkov, ktoré spravuje fond. O stretnutí, ktoré sa uskutočnilo 25. januára, informovala v stredu Adriana Cichá Jobbiková, vedúca oddelenia komunikácie SPF.

Hlavnou témou stretnutia bol podľa nej stav tzv. spisovej zápchy na SPF a jej vplyv na evidenciu nájomných vzťahov k pozemkom, ktorá je potrebná pri podávaní žiadosti o priame podpory.

Dodala, že ďalšími témami bolo stanovenie lehôt na vydávanie stanovísk SPF k územnému a stavebnému konaniu pri žiadostiach o nenávratný finančný príspevok, ďalej vyrovnanie vlastníctva pozemkov pod hospodárskymi dvormi, ako aj prenajímanie nepoľnohospodárskej pôdy.