Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Ekonomika

SPP dodáva elektrinu už aj domácnostiam

Foto: TASR/Michal Svítok

Hlavnou konkurenčnou výhodou elektriny od SPP je cena – elektrinu ponúka s 8-% zľavou na 6 mesiacov oproti tradičným dodávateľom v danom regióne.

Bratislava 13. septembra (TASR) – Slovenský plynárenský priemysel, a.s., (SPP) od septembra 2012 dodáva elektrinu už aj domácnostiam s termínom fyzickej dodávky od januára 2013.

"Hlavnou konkurenčnou výhodou elektriny od SPP je cena – elektrinu ponúka s 8-% zľavou na 6 mesiacov oproti tradičným dodávateľom v danom regióne. Celková úspora nákladov na elektrinu tak dosahuje až 5 % v prvom roku. Po skončení tohto obdobia garantujeme nižšiu cenu, ako ponúka tradičný dodávateľ elektriny v danom regióne, a to aj keď príde k zmene cenníkových cien iných dodávateľov," informovala na dnešnom stretnutí s médiami riaditeľka sekcie marketingu a retailu SPP Jiřina Repaská.

Slovenský plynárenský priemysel, a. s., je nadnárodná energetická spoločnosť, ktorá priamo nadväzuje na viac ako 150-ročnú tradíciu plynárenstva na Slovensku. Akcionármi SPP sú Slovenská republika prostredníctvom Fondu národného majetku SR (51 %) a spoločnosť Slovak Gas Holding B.V. (49 %), konzorcium spoločností E.ON Ruhrgas AG a GDF SUEZ.