Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Starobný dôchodok bol v auguste najžiadanejším dôchodkom

Ilustračná foto Foto: FOTO TASR/AP

Druhou najčastejšie žiadanou dôchodkovou dávkou bol invalidný dôchodok. V tejto skupine eviduje Sociálna poisťovňa žiadosti od 1953 občanov.

Bratislava 25. septembra (TASR) - V auguste tohto roka občania najviac zo všetkých druhov dôchodkov žiadali Sociálnu poisťovňu o starobný dôchodok. Záujem oň prejavilo celkom 4293 poistencov. Najviac ich pritom bolo v Prešovskom kraji (609) a najmenej v Trnavskom kraji (397).

Druhou najčastejšie žiadanou dôchodkovou dávkou bol invalidný dôchodok. V tejto skupine eviduje Sociálna poisťovňa žiadosti od 1953 občanov, pričom najviac ich žije v Žilinskom kraji (299) a najmenej v Bratislavskom (167).

Tretí najvyšší počet žiadostí, a to 1235, zaznamenala poisťovňa v kategórii vdovský dôchodok, a to najviac od poisteniek Nitrianskeho kraja (185). Naopak, najmenej ich žiadalo rovnako v Bratislavskom, Trnavskom aj Trenčianskom kraji (138).

O predčasné starobné dôchodky požiadalo v auguste celkom 1147 poistencov a o vdovecký 477 poistencov. Čo sa týka posledného druhu z pozostalostných dôchodkov – sirotský, Sociálna poisťovňa tu zaznamenala spolu 160 nových žiadostí.

TASR informovala Sociálna poisťovňa.