Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Ekonomika

Štát vráti Telecomu milióny, na vine je úradník

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Sudcovia NS spochybnili spôsob, akým Telekomunikačný úrad (TÚ) SR vypočítal licenčný poplatok pre Telekom.

Bratislava 23. augusta (TASR) - Telekom podľa dnešného verdiktu Najvyššieho súdu (NS) SR získa naspäť 47,8 milióna eur. Spoločnosť ich vlani zaplatila štátu za predĺženie licencie na prevádzku siete GSM. Na svojej internetovej stránke o tom dnes informoval denník Sme.
Vyjadrenie Telekomunikačného úradu
Telekomunikačný úrad (TÚ) SR si najprv počká na písomné vyhotovenie dnešného rozhodnutia Najvyššieho súdu (NS) SR, a potom opäť rozhodne o výške úhrady za frekvencie pre Slovak Telekom (ST). Pre TASR to uviedol hovorca TÚ SR Roman Vavro.



Sudcovia NS spochybnili spôsob, akým Telekomunikačný úrad (TÚ) SR vypočítal licenčný poplatok pre Telekom. Podľa denníka spochybnili len spôsob výpočtu licenčného poplatku, nie samotné predĺženie licencie o 10 rokov. Prevádza mobilnej siete Telekom tak nie je ohrozená.

Štát však musí Telekomu vrátiť peniaze a nanovo vypočítať licenčný poplatok. Ten môže byť podľa sudkyne Jany Baricovej aj vyšší. Verdikt ovplyvní aj Orange, ktorý vlani zaplatil za licencie 40,7 milióna eur a tiež zažaloval štát za nezákonný postup. Rozhodnutia teleúradu pre oboch operátorov sú totožné.