Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Ekonomika

Pozor na termíny STK a emisnej kontroly, a to aj keď nejazdíte

Ilustračné foto Foto: TASR

Vozidlo prihlásené v evidencii musí absolvovať kontrolu bez ohľadu na to, či jazdí alebo nie. Ak sa stane vozidlo nepojazdné, môžete požiadať o dočasné vyradenie z evidencie.

Bratislava 16. apríla (TASR) - Majitelia motorových vozidiel podliehajúcich povinnosti podrobiť sa technickej a emisnej kontrole vozidla by si mali sledovať termíny povinných kontrol, a to aj keď majú vozidlo odstavené.

"Vozidlo prihlásené v evidencii musí absolvovať kontrolu bez ohľadu na to, či jazdí alebo nie. V prípade, že sa ešte počas platnosti technickej a emisnej kontroly stane vozidlo nepojazdné (napr. v dôsledku dopravnej nehody či poruchy), môžete požiadať o dočasné vyradenie (na rok za 5 eur). Počas dočasného vyradenia nie je potrebné absolvovať pravidelnú technickú alebo emisnú kontrolu vozidla. Taktiež nie je potrebné mať uzatvorené povinné zmluvné poistenie," informoval hovorca Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR Martin Kóňa.

Platnosť STK a EK si možno overiť za pár sekúnd. Najjednoduchšie a najrýchlejšie je možné overiť si platnosť technickej a emisnej kontroly na nálepke, ktorá je umiestnená na pravej strane čelného skla.