Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Ekonomika

Trenčianski colníci zlikvidovali falzifikáty a tabak za tisíce eur

Snímka zadržaného tabaku. Foto: Facebook - Finačná správa SR

V ohni skončili rôzne druhy falzifikátov v celkovej hodnote 3234 eur, zabezpečený tabak a tabakové výrobky, ale aj viac ako 66.000 kusov kontrolných známok.

Trenčín 9. mája (TASR) - Trenčianski colníci zlikvidovali falzifikáty, tabak, tabakové výrobky a kontrolné známky za desaťtisíce eur. Informovala o tom hovorkyňa Colného úradu Trenčín Barbora Mazúrová.

"V ohni skončili rôzne druhy falzifikátov v celkovej hodnote 3234 eur, zabezpečený tabak a tabakové výrobky, ale aj viac ako 66.000 kusov kontrolných známok," uviedla Mazúrová.

Colný úrad Trenčín likvidoval aj tabak a tabakové výrobky, ktoré sa stali majetkom štátu z dôvodu nepreukázania pôvodu alebo spôsobu nadobudnutia. Na takýto tovar sa vzťahujú právne predpisy o spotrebnej dani z tabakových výrobkov, ale aj zákon, ktorý upravuje podmienky výroby, označovania a predaja tabakových výrobkov. Celkovú hodnotu likvidovaného tabaku a výrobkov vyčíslili na 64.191 eur.

Colníci likvidovali dámske a pánske oblečenie pripomínajúce originály značiek, ako napríklad Chanel, Louis Vuitton, Burberry či Adidas. V zozname likvidovaného tovaru, porušujúceho práva duševného vlastníctva, sa vyskytovali aj falzifikáty hračiek pre deti Pikaču, Mimoni, kľúčenky a Rubikove kocky.

"Predmetom likvidácie boli aj kontrolné známky, ktoré nebolo možné použiť z dôvodu poškodenia alebo uplynutia expiračnej doby. Keďže kontrolná známka má povahu ceniny, je nevyhnutné s ňou aj v procese likvidácie zaobchádzať v súlade s platnými právnymi predpismi," doplnila hovorkyňa.