Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Ekonomika

Tržby Hasbro v 1. kvartáli klesli menej, ako sa čakalo

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Anna Staníková

Za lepšie výsledky vďačí efektívnemu riadeniu skladových zásob a nákladov aj stabilným príjmom z digitálnych hier, ktoré mu pomohli zmierniť pokles dopytu po hračkách.

New York 24. apríla (TASR) - Americký výrobca hračiek Hasbro zaznamenal v 1. štvrťroku tohto roka pokles tržieb, ale menší, ako mu predpovedali analytici z Wall Street. Za lepšie výsledky vďačí efektívnemu riadeniu skladových zásob a nákladov aj stabilným príjmom z digitálnych hier, ktoré mu pomohli zmierniť pokles dopytu po hračkách. TASR o tom informuje na základe správy Reuters.

Výrobca hračiek v uplynulom roku zápasil so slabnúcim dopytom, keďže spotrebitelia pre vysokú infláciu znížili svoje výdavky na tovary, ktoré nepatria k základným položkám. Hasbro zasiahlo aj prísnejšie plánovanie zásob zo strany veľkých maloobchodných reťazcov, ako sú Walmart a Target.

Snaha o zbavenie sa zásob počas roku 2023 spolu s nákladovou efektívnosťou však pomohli firme Hasbro dosiahnuť solídne výsledky.

Vlastné zásoby spoločnosti klesli v 1. štvrťroku 2024 o 53 % v porovnaní s predchádzajúcim rokom.

Tržby výrobcu hračiek sa v prvých troch mesiacoch 2024 znížili o 24,3 % na 757,3 milióna USD (709,48 milióna eur). Analytici z Wall Street však očakávali, že klesnú ešte viac, o 26,2 % na 738,6 milióna USD.

Spoločnosť zaznamenala v 1. štvrťroku zisk 58,2 milióna USD po strate 22,1 milióna USD v rovnakom období minulého roka.

Upravený zisk bez mimoriadnych položiek za dané obdobie dosiahol 84,9 milióna USD alebo 61 centov na akciu. Prekonal tak odhady analytikov, ktorí očakávali zisk 27 centov na akciu.

Výrobca hračiek potvrdil ciele na fiškálny rok 2024, ktoré si stanovil vo februári. Naďalej očakáva pokles tržieb v segmente spotrebných produktov o 7 % až 12 %.

(1 EUR = 1,0674 USD)