Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Ekonomika

PRIESKUM: Viac ako 62 % firiem je spokojných s e-službami štátu

Ilustračná snímka. Foto: TASR Michal Svítok

Priamu nespokojnosť deklarovalo 10 % opýtaných, to platí ako pre segment občanov, tak aj pre firmy.

Bratislava 22. mája (TASR) – Viac ako 62 % firiem je spokojných s elektronickými službami štátu, a 80 % podnikateľov je presvedčených o tom, že on-line vybavovanie je lepšie, ako ísť osobne na úrad. To sú zistenia, ktoré priniesol prieskum Úradu podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu (ÚPVII) o spokojnosti s týmito službami. V utorok o tom informoval médiá odbor komunikácie a protokolu úradu.

Priamu nespokojnosť deklarovalo 10 % opýtaných, to platí ako pre segment občanov, tak aj pre firmy, vyplynulo ďalej zo zistených údajov.

Z výsledkov vyplýva, že viac ako polovica občanov, ktorí využili e-služby, je s nimi spokojná. "Prieskum ukázal trend rastu spokojnosti firemných respondentov. Vzostupný trend musíme udržať, a to tak, že budeme služby flexibilne prispôsobovať meniacim sa a novým potrebám používateľov," reagoval vicepremiér pre investície a informatizáciu Richard Raši (Smer-SD) s tým, že najpotrebnejšou zmenou je zjednodušenie on-line služieb. "Nesmie sa zanedbávať ani informovanie. Ľudia totiž často nevedia, čo všetko môžu dnes už vybaviť spoza svojho počítača," pripomenul.

Telefonický prieskum medzi dospelými občanmi SR, bežnými užívateľmi e-služieb a firmami sa uskutočnil od 12. januára do 6. februára 2018.