Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Ekonomika

V Pezinku sa uskutočnil Central Europe Business Day 2021

Ilustračná snímka. Foto: TASR Štefan Puškáš

Podujatie slúži na uzatváranie nových kontaktov a prepojenie slovenských firiem so zahraničnými.

Bratislava 16. septembra (TASR) - Pezinok sa minulý týždeň 9. septembra stal hlavným mestom podnikateľov zo strednej Európy. Stalo sa tak vďaka medzinárodnému podnikateľskému fóru Central Europe Business Day, ktoré v rámci Národného projektu "Podpora internacionalizácie MSP" zorganizovala Slovenská agentúra pre rozvoj investícií a obchodu (SARIO).

Ako o podujatí informovala Renáta Pozdechová, projektová manažérka pre marketingové činnosti a PR agentúry SARIO, na podnikateľskom fóre sa zúčastnilo viac ako 40 slovenských a zahraničných spoločností zo sektorov strojárstva, informačných a komunikačných technológií, elektrotechniky, automobilového priemyslu a stavebníctva.

Zahraničné zastúpenie v rámci podnikateľského fóra Central Europe Business Day mali podľa nej hlavne firmy zo strednej Európy - z Rakúska, Českej Republiky, Maďarska, Nemecka, Bulharska a Švajčiarska.

Zdôraznila, že podujatie slúži na uzatváranie nových kontaktov a prepojenie slovenských firiem so zahraničnými. Vo forme bilaterálnych rokovaní poskytuje spoločnostiam príležitosť na zvýšenie konkurencieschopnosti slovenských malých a stredných podnikov (MSP) prostredníctvom ich prepájania s novými potenciálnymi partnermi.

"Ako hovoria mnohí – nové nápady a inšpirácia neprichádzajú v kancelárii. Rodia sa počas návštev veľtrhov, konferencií, počas diskusií s odborníkmi a počas rokovaní s inými obchodnými spoločnosťami," povedal v otváracom príhovore Jozef Troják, riaditeľ Národného projektu SARIO. Aj to je dôvod, prečo SARIO organizuje už 20 rokov podnikateľské fóra, misie a kooperačné podujatia počas celého roka.

Pozdechová dodala, že už na 21. októbra je pre slovenských podnikateľov pripravené ďalšie medzinárodné podujatie Slovenská kooperačná burza 2021. Témou podujatia bude Moderný priemysel.